Ervaringen

Ervaringen van clienten:

In groep 7 is Max gestart met bijlessen. De aanleiding was een dikke onderscore op begrijpend lezen. Maar na een kennismaking en een beoordeling van alle schoolresultaten zijn we gestart met ondersteuning voor zowel begrijpend lezen, taal en rekenen. Monique heeft een fijne aanpak, ze voelt kinderen goed aan en weet heel duidelijk wat er moet gebeuren en wat de verwachtingen zijn. Max heeft tot en met groep 8 wekelijks een lesuur gevolgd en deed dat altijd met veel plezier. Dat heeft tot een mooi resultaat geleid: met meer inzicht en zelfvertrouwen heeft Max keurige Cito-resultaten gescoord. En daarmee een goed advies bereikt voor het voortgezet onderwijs. Heeft jouw kind (op een onderdeel) ondersteuning nodig bij het leren? Dan zou ik Monique zeker aanbevelen!

Ik ga graag naar bijles bij juf Monique.Het is er heel gezellig en ze geeft mij heel goede en duidelijke uitleg.Het is fijn om extra hulp en extra uitleg van haar te krijgen. Dat helpt mij heel goed bij het rekenen.
Tessa

Onze dochter gaat altijd met heel veel plezier naar juf Monique voor bijles. We zagen ook haar Cito scores omhoog gaan. Wat een mooi resultaat! Voor onze dochter is de extra uitleg en persoonlijke aandacht erg fijn, op school is niet altijd tijd voor extra uitleg. Elke keer als de vraag komt of onze dochter door wilt gaan met een nieuwe periode voor bijles, dan is er nooit enige twijfel bij haar, zij vindt het zelf fijn en gezellig om naar juf Monique te gaan. 
Linda (moeder van Tessa)

Rosa, mijn dochter van 13, heeft 2 trajecten bij Monique gevolgd. De eerste keer was de verwijzing via school. Rosa haar zelfvertrouwen was niet al te hoog en dit had effect op oa haar faalangst. Wat je zag dat als Rosa bij Monique was geweest, ze iedere keer weer rustiger en meer tevreden was. Je zag haar groeien. De tweede keer dat zij bij Monique kwam, was een jaar later. Dit was op haar eigen initiatief. Ze had een vervelende ervaring op de middelbare school gehad en merkte dat dit effect had op hoe zij in haar vel zat. Nu ook weer zag je Rosa weer stabieler worden, na ieder gesprek werd dit meer. Monique was voor Rosa een coach, maar ook een vertrouwenspersoon. Ze kon haar verhaal kwijt, maar kreeg ook diverse soorten oefeningen zowel lichamelijk als mentaal/emotioneel. Het traject was iets tussen Monique en Rosa, haar privacy werd echt gerespecteerd. Tegelijkertijd was de terugkoppeling naar mij als ouder prettig en bleef ik goed op de hoogte van wat er werd gedaan.

Irma K., moeder van Rosa

"Ik heb met plezier een bijeenkomst met Monique ervaren. Ze heeft al mijn vragen kunnen beantwoorden, in tegenstelling tot anderen, die me vroeger hebben voorgelicht. Gespreken en antwoorden zijn op zeer vriendelijke manier en in makkelijke vorm uitgelegd. De probleemoplossingen zijn goed toete passen en op een effectieve wijze opgesteld. Ik advisier elke moeder Monique's hulp, dat is een echte Plezier in Opvoeden!" 
S. Barbara

“Ik vond de opdrachten die ik van juf Monique kreeg erg leuk. De afspraken waren ook altijd leuk. Ze bedenkt leuke spelletjes en opdrachten die ze goed kan uitleggen en die leerzaam zijn. Ik ga graag naar de terugkommiddagen, ook omdat er dan ook andere kinderen komen die soms met hetzelfde zitten als ik."
Groetjes van Sterre (10 jaar)

"Sterre kwam als jong meisje (ongeveer 7 jaar) bij Monique omdat ze snel afgeleid was op school en wat faalangstig leek. Monique is toen met haar aan de slag gegaan, maar gaf ook direct eerlijk aan dat Sterre nog wel erg jong was om met bepaalde dingen aan de slag te gaan.
Toch had ze zeker wat aan de sessies met Monique en spraken we af dat ze een jaar later nog eens een aantal sessies bij Monique zou hebben. Dat bleek een goede beslissing te zijn geweest; ze herkende de opdrachten al, maar leek het geleerde nu ook beter in praktijk te kunnen brengen.
De terugkommiddagen (2 keer per jaar) waarbij ook andere kinderen aanwezig zijn vindt Sterre altijd geweldig om naar toe te gaan. 
Sterre ging (en gaat) altijd graag naar juf Monique toe, vindt het ook wel altijd gezellig 
😁.”
Bianca (moeder van Sterre) met hetzelfde zitten als ik.

"Ons kind heeft veel baat gehad bij de hulp van ‘plezier in opvoeden’.
Hij voelde zich direct heel veilig en vertrouwd in het contact met Monique. Ondanks zijn verlegenheid stelde hij zich direct open.  
Ons kind is gegroeid in zijn zelfvertrouwen. Hij weet beter om te gaan met moeilijke situaties, positiever te denken en heeft minder angst om fouten te maken.
Hij vond vooral de bewegings- en ontspanningsoefeningen erg prettig en wist dit ook toe te passen op school. Hij is zijn kwaliteiten meer gaan zien en benutten.
Wij zijn heel dankbaar voor het traject wat hij heeft kunnen volgen bij Monique."

 Ons andere kind heeft veel gehad aan de ondersteuning van Monique. Hij voelde zich direct op zijn gemak en kletste volop met Monique, terwijl hij dit normaal gesproken lastig vindt. Hij heeft de scheiding  een betere plek kunnen geven, de moeilijke momenten ‘op kunnen ruimen’ en meer plaats kunnen maken voor de nieuwe situatie. Hij mag er zijn zoals hij is. Hij ervaart dit nu meer. Enorm bedankt Monique!"

"Mijn dochter kwam in groep zes in een nieuwe klas terecht. In deze nieuwe omgeving was ze heel erg onzeker en kreeg ze een heel negatief zelfbeeld. Ze vond niks leuk aan zichzelf en was er van overtuigd dat niemand haar aardig vond. Hoeveel complimenten ik haar ook gaf, niks werkte. Toen Monique met haar aan de slag ging kreeg ik langzaam mijn dochter terug. Ze werd weer mijn vrolijke en spontane dochter die steeds meer zelfvertrouwen ontwikkelde. Ook kregen wij als ouders goede handvaten om haar een beter gevoel over zichzelf te geven. Monique, we zijn je eeuwig dankbaar!”

Tella B.© jdb 2016